Verzekeren

Verzekeringsvormen


Levens- of overlijdensrisicoverzekering

Een vraag die bijvoorbeeld op u afkomt is: Is er een levens- of overlijdensrisicoverzekering en wie heeft de premie betaald? Als de overledene op zijn eigen leven de verzekering had afgesloten en/of de premie zelf heeft betaald, is de uitkering met successierechten belast. Dat is niet het geval als de begunstigde (diegene die op het leven van de overledene de verzekering had afgesloten) de premie zelf heeft betaald.
 

Naturapolissen

Vaak blijkt in de praktijk dat veel zaken niet of onvoldoende zijn meeverzekerd. Vooral bij de natura polissen waarbij in plaats van geld, diensten worden uitgekeerd, is het van belang dat het geboden pakket overeenkomt met uw persoonlijke wensen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een monument en een rouwadvertentie. Bent u in natura verzekerd en wilt u weten of wij dan toch de uitvaart kunnen doen? Kijk dan bij de uitleg over naturaverzekeringen.
 

Uitvaartverzekering

Beschikt u over een uitvaartverzekering, controleer dan regelmatig of het uit te keren bedrag nog toereikend is om uw laatste wensen te vervullen. Heeft u uw polis ondergebracht bij een natura verzekeraar, die geen geld uitkeert maar diensten, lees dan het geboden pakket nog eens door of dit nog klopt met uw huidige wensen. 
 

Naturapolis


‘Ik ben bij Dela in natura verzekerd, maar wil graag dat Uitvaartverzorging A. van Pijpen alles regelt. Kan dat?’

 
Ja, dat kan! Vier vragen en antwoorden ter verduidelijking:
 
1. Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?
U kunt zich globaal op twee manieren verzekeren voor de kosten van een uitvaart:
  • met een verzekering in natura (diensten)
  • met een verzekering in geld (u krijgt contant geld om de kosten van een uitvaart te kunnen voldoen)
 
2. Wat houden die diensten bij een verzekering in natura in?
Dat is per verzekeringsmaatschappij anders. Maar de meest gebruikelijke zaken zijn gedekt. Denk aan: vervoer van de overledene, opbaren thuis of in rouwkamer, drukwerk van rouwkaarten en dankbetuigingen (met een maximum), een grafkist, personele kosten, graf delven en grafrechten of gebruik van crematorium. Wilt u extra diensten? Dan moet u de kosten daarvoor zelf betalen.
 
3. Ik heb een in natura verzekering bij Dela. Kan ik dan toch mijn uitvaart laten regelen door bijvoorbeeld Uitvaartverzorging A. van Pijpen?
Ja, dat kan! Elke dienst die Dela voor u zou verrichten kost geld. Alle standaarddiensten bij elkaar opgeteld leveren een bepaald bedrag op. Dat bedrag krijgt u uitgekeerd. Van dat bedrag kunt u de kosten die  Uitvaartverzorging A. van Pijpen in rekening brengt in principe voldoen.
 
4. Is het bedrag dat ik krijg uitgekeerd dan wel voldoende?
Meestal niet. Of u nu een uitvaart door bijvoorbeeld Dela, Yarden, Monuta of UZ (grote uitvaartverzorgers die ook verzekeringen aanbieden) laat verzorgen of door Uitvaartverzorging A. van Pijpen, de kosten zijn meestal hoger. Dat komt omdat het verzekerde bedrag gebaseerd is op minimale dienstverlening. Maar vaak wilt u méér: meer rouwkaarten, een iets duurdere kist, meer volgauto’s, enz. Die diensten en uitvoering ervan kosten ook meer, maar maken wel dat de uitvaart precies volgens uw wensen verloopt.
 

Inschrijfregister

U kunt zich inschijven in ons register.
Wij zetten de voordelen van inschrijving voor u op een rijtje.

  •  U ontvangt bij een volledig verzorgde uitvaart door Uitvaartverzorging A. van Pijpen b.v. een tegemoetkoming in de kosten van € 100,-.
  • Wij sturen u regelmatig een nieuwsbrief die u op de hoogte houdt van het wel en wee in ons bedrijf en de laatste ontwikkelingen op het gebied van begraven en cremeren.
  • Het boekje ‘Uitvaartwensen’ waarin u uw uitvaartwensen kunt noteren.
  • De mogelijkheid om met een van onze uitvaartadviseurs een informatiegesprek te houden.
Het inschrijven in het register kost eenmalig € 10,- per gezin. U ontvangt na betaling zo spoedig mogelijk een bewijs van inschrijving en het boekje ‘Uitvaartwensen’. U kunt een inschrijvingsformulier aanvragen via ons contactformulier.

Contactformulier